Humus czekoladowy w maślanej pidzie z karmelizowanymi orzechami/eklery z kremem orzechowym
Czy jesteś gotowy na przepysznie czekoladowy deser, który zaskoczy Cię? Jest wegański, bezmleczny i bezglutenowy, więc jest to naprawdę idealny deser dla każdego!
Najlepszy przepis na hummus czekoladowy z prostych składników na idealny, łatwy deser! Ten wegański przepis na hummus czekoladowy można przygotować w zaledwie 5 minut i jest pyszny z jagodami, krakersami, preclami i nie tylko. Ja przygotowałam z karmelizowanymi orzechami.
I. Humus czekoladowy w maślanej pidzie
Potrzebujesz:
– kruche maślane foremki
– humus czekoladowy (przepis tu)
– karmelizowane orzechy (przepis tu)
– owoce granatu
– listek mięty
Kruche maślane foremki napełnij humusem czekoladowym, udekoruj owocem granatu i listkami mięty.
II. Eklery z kremem orzechowym
– gotowe eklery lub upieczone własne (przepis tu) do tego przepisu nie używamy kremu budyniowego
– krem figowy (przepis tu)
– owoce – maliny, borówki
– listki mięty
Wyciśnij trzy rozety z kremu figowego na eklerze, na środku każdej układaj owoce losowo, udekoruj miętą.
Możesz poprószyć cukrem pudrem, jeżeli ktoś lubi więcej słodyczy 🙂 .
Smacznego.