Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Tramezzino z gruszką, ser z rzodkiewką i babeczka na słono

 

Te przekąski są proste, szybkie do przygotowania i naprawdę bardzo smaczne. Często gdy organizujemy domową imprezę, rodzinne przyjęcie lub planujemy spotkanie z przyjaciółmi, zastanawiamy się co podać do jedzenia aby pozytywnie zaskoczyć gości. Dlatego właśnie, zebrałam wielokrotnie przeze mnie przetestowane, podczas różnych okazji przekąski i mam nadzieję, że zainspiruję Was do wypróbowania.


I. Babeczki na słono
potrzebujesz:
– jajka przepiórki
– ogórek zielony
– czerwony kawior
– Fresh Pure Soft Goat’s Cheese (świeży kozi ser)
– owoc granatu
– kiełki (mogą być brokuła)
– słone babeczki
Ugotuj jajka na twardo, obierz, przekrój na pół. Obieraczką wykrawaj z ogórka cienkie plastry wzdłuż. Kozi ser przełóż do worka cukierniczego z ozdobną tylką. Na dno babeczki połóż kilka kiełki. Plastry ogórka zwiń w rulon, włóż do babeczki razem z połową jajka przepiórki. Z jednej strony wyciśnij rozetę z serka, na środku połóż owoc granatu. Z drugiej strony włóż pół łyżeczki czerwonego kawioru.


II. Jadalna łyżeczka z serem pleśniowym i rzodkiewką
potrzebujesz:
– 100g sera pleśniowego
– 2 łyżki sera białego (twaróg)
– 2 łyżki soku pomarańczowego
– sałata karbowana
– rzodkiewka
– kawałek ogórka zielonego i owoce granatu do ozdoby
– kruche łyżeczki jadalne
Ser pleśniowy, twaróg i sok pomarańczowy wymieszaj, dopraw do smaku solą. Ogórek pokrój w plasterki i wykrawaj foremką łezki. Rzodkiewkę pokrój w cienkie plastry.
Zacznij układać: do łyżeczki jadalnej włóż listek sałaty karbowanej, wyciśnij trochę mieszanki serowej, na górę połóż plaster rzodkiewki, łezkę z ogórka i owoc granatu.


III. Tramezzino z gruszką
– tost tramezzino
– 100g sera pleśniowego
– 2 łyżki sera białego (twaróg)
– 2 łyżki soku pomarańczowego
– kiełki brokułu lub inne
– gruszka konferencja dojrzała
Tramezzino pokrój w kwadraty ok. 4x4cm. Gruszkę umyj, podziel na cztery części, wydrąż środek z nasionami. Każdą ćwiartkę tnij po ukosie w plastry. Ser pleśniowy, twaróg i sok pomarańczowy wymieszaj, dopraw do smaku solą.
Weź jeden kawałek tramezzino, połóż kiełki, plaster gruszki, wyciśnij trochę mieszanki serowej i przykryj tramezzino. Całość zepnij pikerem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ