Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Faszerowane jajka – zdrowo i kolorowo z ogórkiem i rzodkiewką

Faszerowane jajka dość często goszczą na naszych stołach w święta, na imprezach, prywatkach czy spotkaniach z przyjaciółmi. Proste i szybkie przystawki, nie wymagają dużo czasu na przygotowanie, o takie przystawki właśnie nam chodzi.
Mój najlepszy przepis na diabelskie jajka to połączenie kilku prostych składników, w tym jajek na twardo, majonezu, musztardy Dijon, soli i pieprzu. Otóż ​​to. Wraz z odrobiną szczypty papryki dodaje to dodatkowego smaku.
Składniki:
– pęczek rzodkiewki
– 2-3 zielone ogórki gruntowe
– 6 jajek
– 2 łyżki majonezu
– łyżeczka musztardy dijon
– szczypta mielonej papryki
– sól i pieprz do smaku
Umyj ogórki i rzodkiewki, pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż plasterki ogórków i rzodkiewek, posyp solą i zostaw na ok. godzinę aby puściły sok i lekko zwiędły.
Ugotuj jajka na twardo, obierz, przekrój na pół w poprzek, przełóż żółtka do miseczki, zblenduj na gładką masę. Dodaj majonez, musztardę sól i pieprz, szczyptę papryki i wymieszaj. Wypełnij masą białka.
Plastry ogórka i rzodkiewki przepłukaj wodą nadmiar soli i osusz ręcznikiem papierowym.
Weź plasterek ogórka, złóż na pół i jeszcze raz na pół, umieść na masie jajecznej. Postępuj tak aż zapełnisz całą masę na jajku. W ten sam sposób postępuj z plasterkami rzodkiewek.


Smacznego.
Uwaga: aby jajeczka trzymały pion i nie przewracały się, podetnij białko od dołu :).

ZOSTAW ODPOWIEDŹ