Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Grillowane Piknikowe Kanapki z tramezzino

Te urocze prasowane włoskie kanapki są idealne na letnie pikniki lub suchy prowiant na lunch, ponieważ są obfite i sycące, można je przygotować z dużym wyprzedzeniem lub spożywać od razu jeszcze ciepłe.
Są również świetne na letnią rozrywkę, ponieważ są to takie ładne małe opakowania, które można łatwo zjeść bez talerzy. Uwielbiam, jak wszystkie smaki łączą się w tej kanapce.
Można je dostosowywać w nieskończoność. Po prostu użyj swojej wyobraźni.

potrzebujesz:
– chleb tramezzino
– 1 główka brokułu podzielona na różyczki
– 2 szklanki jarmużu
– 1 awokado rozgniecione
– 2 łyżki musztardy
– 1/2 szk. posiekanej konserwowej papryki
– ser haloumi pokrojony w plastry
– czarny pieprz
– łyżka oliwy z oliwek
dodatkowo: paski papieru śniadaniowego, sznurek
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, na blasze ułóż brokuły, spryskaj olejem, piecz 15 minut. Dodaj jarmuż, spryskaj olejem i piecz razem jeszcze 5 minut.
Posmaruj dwa chleby tramezzino awokado i musztardą. Na jeden chleb rozsyp trochę papryki, ułóż ser haloumi, posyp brokuły, jarmuż, dopraw pieprzem, przykryj drugim posmarowanym chlebem. Umieść w opiekaczu i grilluj do zrumienienia.
Gorące pokrój na mniejsze kromki, układaj po dwie, owiń papierem śniadaniowym i zwiąż sznurkiem.
Doskonałe na ciepło i zimno.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ