Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dipy i Humusy Pasty Przepisy

Humus czekoladowy

Hummus na słodko przygotujesz w niecałe 5 minut! Nie wierzysz? Zobacz, jak poradziła sobie z tym Nat Ura!
Czekoladowy hummus to słodkie i zdrowe smarowidło, które możesz jeść z pieczywem, naleśnikami lub potraktować jako deser.
Czekoladowy hummus to dosłownie kilka składników i bardzo proste przygotowanie.
Ciecierzycę możesz ugotować na miękko lub użyć gotowej z puszki. Wystarczy ją dobrze przepłukać, aby nie czuć było zapachu cieciorki.
Hummus jest słodki, mocno czekoladowy i kremowy. Uwielbiam smarować nim naleśniki i placki. Idealny na śniadanie lub deser z malinami lub wiśniami. Do środka możesz dodać również podprażone orzechy laskowe.
Składniki
– ekstrakt waniliowy – 0,5 łyżeczki
– kakao – 3 łyżki
– szczypta soli
– syrop klonowy – 4 łyżki
– olej kokosowy – 1 łyżka
– masło orzechowe – 1 łyżka
– ciecierzyca konserwowa – 240 g
Dodatkowo
– pistacje – 20 g
Przygotuj
– mikser/malakser
– moździerz

Olej kokosowy roztapiamy. Ciecierzycę dokładnie osączamy na sitku. Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody. Przekładamy humus do miski i dekorujemy pistacjami utłuczonymi w moździerzu.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ