Najprostsze i najszybsze śniadanie to oczywiście grzanki. Wystarczy przejrzeć lodówkę i wyczarować smaczne, ciepłe danie.
Składniki:
– 15dkg pieczarek
– 10dkg szynki
– 2 jaja
– łyżka mąki
– łyżka posiekanej natki pietruszki
– 10 kromek bułki
– masło lub margaryna do smarowania
– łyżka oleju
– pieprz, sól
Pieczarki umyć, oczyścić, posiekać, podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Szynkę drobno pokroić. Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z mąką, żółtkami, ostudzonymi pieczarkami, szynką i natką. Kromki bułki po odkrojeniu skórki, cienko posmarować masłem lub margaryną, nałożyć masę, wyrównać powierzchnię, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać na złoty kolor
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..