Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska Wegańskie

Łatwe i smaczne śniadanie z chlebem tostowym. Każdy może to zrobić

Zajęte poranki i napięty harmonogram często zmuszają nas do rozpoczęcia dnia od batonów zbożowych lub płatków śniadaniowych. Ale czy wiesz, że wspaniały dzień zaczyna się od powolnego, zdrowego śniadania?
Rozwiń swoje kubki smakowe i wypróbuj łatwy i zdrowy przepis na śniadanie.

Składniki:
– 120g ziemniaki
– 60g marchewki
– 30g cebuli
– 1 ząbek czosnku
– 15g szczypioru posiekanego
– 1 łyżeczka pieprzu
– 1 łyżeczka soli
– 1 łyżka majonezu
– 2 łyżki startego sera mozzarella
– chleb tostowy
– 7g masła lub 3 łyżki oliwy
Ziemniaki, marchewkę i cebulę pokrój w małą kostkę. Posiekaj czosnek.
Na patelni rozpuść masło lub wlej olej. Wrzuć posiekany czosnek, krótką chwilę smaż i dorzuć cebulę, smaż do zeszklenia, dodaj ziemniaki, marchew. Możesz wlać 1/4 szklanki wody i poddusić. Jak warzywa będą miękkie dodaj szczypior. Na koniec dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z majonezem i serem mozzarella. Zdejmij z patelni.
Rozwałkuj chleb tostowy, odetnij brzegi.
Na kromkę chleba połóż trochę mieszanki z patelni, zwiń w rulon, brzeg posmaruj wodą, uzupełnij boki i smaż na maśle na rumiano.
Podawaj na ciepło.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ