Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Parówki w chlebie tostowym

Obudź się i rozkoszuj klasycznym śniadaniem z tymi bułeczkami z chleba tostowego z kiełbasą! Delektuj się idealnym połączeniem pikantnej kiełbasy i słodkich tostów, a wszystko to zwinięte w jeden przepyszny kęs.

Składniki:
– 10 parówki (krótkie ok. 10cm)
– chleb tostowy 10szt.
– 120g sera żółtego
– 2 łyżki majonezu
– 1 ząbek czosnku
– musztarda
– pietruszka
Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach, połącz z majonezem i czosnkiem, wymieszaj.
Chleb tostowy rozwałkuj (możesz odciąć boki), po przekątnej nałóż ser żółty z majonezem i czosnkiem. Złap za dwa końce i zepnij spinaczem lub wykałaczką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 5 minut aż chlebki staną się chrupkie.
Zagotuj wodę, wrzuć na wrzątek parówki i zdejm z ognia (parówki nie mogą się gotować).
Zdejm spinacze z upieczonych chlebków, do każdego włóż po jednej parówce, polej musztardą. Udekoruj pietruszką.
Podawaj na ciepło.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ