Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Kanapka z herbatą to kwintesencja przekąski na lunche i przyjęcia

Kanapka z herbatą to kwintesencja przekąski na lunche i przyjęcia. Są także doskonałym daniem na przekąskę, a na południu niektóre kanapki z herbatą są klasyką. Są nie tylko bardzo łatwe do wykonania, ale wyglądają naprawdę fantazyjnie, dopełniając prawdziwą potrawę podwieczorkową swoim lekkim, delikatnym wyglądem.

Te przepisy pomogą Ci przenieść skromną kanapkę z herbatą ze znanej do fantastycznej. Te eleganckie przepisy na podwieczorek nie mogą się nie udać. Ładnie i świeżo, miło i inaczej! Wypróbuj te urocze i pyszne smakołyki na następne spotkanie.

I. Kanapka z szynką szwarcwaldzką, wędzonym serem i pomidorkiem
– grzanki z bagietki
– szynka szwarcwaldzka
– ser wędzony
– pomidory koktajlowe
– pietruszka
do smarowania: 100g mascarpone + 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, czosnek w proszku i pieprz do smaku.
Mascarpone wymieszaj z jogurtem, czosnkiem, dopraw solą i pieprzem, posmaruj grzanki. Szynkę złóż w wachlarz, połóż na grzankę, połóż dwie połówki sera wędzonego obok siebie, pół pomidorka i listek pietruszki.

II. Kanapka z szynką drobiową, jajkiem, rzodkiewką
– grzanki z bagietki
– szynka z indyka
– jajka ugotowane na twardo
– pomidorki koktajlowe żółte
– rzodkiewka
– ogórek zielony
Szynkę przekrój na pół, jajka i pomidorki w ćwiartki. Ogórek potnij falistym nożem w plastry. Rzodkiewkę pokrój w fantazyjne gwiazdki.
Posmaruj grzanki jak wyżej.
Układaj: szynka zwinięta w rożek, ogórek falisty, rzodkiewkę, ćwierć jajka i pomidorka. W środek włóż koperek.

III. Kanapka z braseolą, orzechowym serkiem camembert, konserwową cebulką
– grzanki z bagietki
– braseola
– szpinak (małe listki)
– żółta papryka
– orzechowy serek camembert
– cebulka konserwowa
Posmaruj grzanki jak wyżej.
Orzechowy serek camembert pokrój w nieduże trójkąty, paprykę w cienkie paseczki.
Układaj na grzance: braseola nieregularnie złożona, dwa liście szpinaku, camembert, paseczek żółtej papryki i jedną lub dwie cebulki konserwowe.

IV. Kanapka z salami, jajkiem i serem mierzwionym
– grzanki z bagietki
– salami pieprzowe
– jajka ugotowane na twardo
– ser mierzwiony
– czerwona papryka
Jajka pokrój w ćwiartki, paprykę w cienkie słupki.
Z sera mierzwionego wytnij kółka, złóż na pół i zwiń w rożki.
Posmaruj grzanki jak wyżej.
Na grzance układaj: salami, ćwierć jajka, rożek z sera mierzwionego. 2-3 słupki papryki włóż do rożka serowego. Udekoruj pietruszką.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ