Szybkie i chrupiące mini tartaletki

Nie masz pomysłu na szybką mini tartę? Nie ma problemu! Ten prosty przepis pokaże Ci, jak przygotować je w prosty sposób. Te cudownie maślane i chrupiące mini ciasto można udekorować dowolnym ulubionym nadzieniem i świetnie nadają się na imprezy! Połącz smaki w tych pysznych miniaturowych tartach.
Potrzebujesz:
– mini tartaletki
– 150g serka śmietankowego
– 2 łyżki gęstej śmietany 18% (zamiennie jogurt grecki)
– koreczki serowe Tartare Apérifrais
– jajka przepiórki ugotowane na twardo
– jabłuszka kaparowe
– pomidory koktajlowe żółte
– rzodkiewka
– owoce granatu
– sól i pieprz do smaku, szczypta czosnku w proszku, listki pietruszki, kiełki rzodkiewki
Serek śmietankowy wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą, pieprzem i szczyptą czosnku. Przełóż do worka cukierniczego z tylką, napełnij mini tartaletki.
Część tartaletek udekoruj połową jajka przepiórki i listkiem bazylii.

Tartaletki z jabłuszkiem kaparowym

Tartaletki z rzodkiewką. Rzodkiewkę pokrój na osiem części.

Tartaletki z pomidorkiem koktajlowym. Pomidory nacinaj dookoła ostrym nożem, zygzakowato aż do środka. Połówki oddziel od siebie.

Tartaletki z serem Tartare Apérifrais, owocami granatu i kiełkami z rzodkiewki

Smacznego.

Dodaj komentarz