Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Awokado z łososiem na plasterku cytryny

Ten przepis łatwo można przygotować w kilka chwil. W 20 minut stworzysz doskonałą przekąskę, albo smaczne, lekkie danie na kolację czy specjalną okazję. Zachwycisz nim gości np. podczas domowej imprezy andrzejkowej lub sylwestrowej.
Przekąski podajemy na początku posiłków kilkudaniowych, bądź jako samodzielne dania w formie zimnego bufetu.

Składniki:
– cytryna
– awokado
– 150g łososia wędzonego
– kawior czarny i czerwony
– koper
– dodatkowo mała obręcz
Awokado obierz, usuń pestkę, pokrój w kostkę. Skrop awokado cytryną, dopraw solą i pieprzem.
Łososia pokrój na drobno. Cytrynę pokrój w plastry.
Na plaster cytryny postaw obręcz, wypełnij do połowy awokado, lekko dociśnij. Drugą połowę wypełnij łososiem, również lekko dociśnij. Zdejm obręcz. Użyj do dekoracji kawioru czerwonego, czarnego i kopru.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ