Idealna przekąska, która zadowoli tłumy, przygotowana z jajek na twardo. Do przygotowania wyjątkowej przystawki przyda się kilka składników, a jej czas wykonania jest bardzo krótki.
Niezależnie od tego, czy organizujesz przyjęcie urodzinowe, wesele czy spotkanie biznesowe, przekąski są świetną opcją.
Przystawki typu „finger food” zapewniają większą różnorodność i elastyczność, a przy tym są dość przystępne cenowo.
Składniki:
– 4 jajka ugotowane na twardo
– łyżeczka chrzanu
– łyżeczka majonezu
– sól i pieprz do smaku
– liść pora, ryż preparowany
Kawałek liścia pora umyj, osusz i pokrój wzdłuż na paseczki 3-4mm.
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół wzdłuż, wyjm żółtka i przełóż do miseczki. Do żółtek dodaj chrzan, majonez, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj widelcem – rozgniatając dokładnie żółtka.
Napełnij białka pastą z żółtek, ułóż kiełki brokułu i 4-5 ziarnek ryżu preparowanego. Paseczek pora ułóż w pałąk i wbij w jajko.
Zamiast pora możesz użyć szczypiorek.
Smacznego.