Chrupiące łyżeczki z anchois, koreczkami twarogowymi i łososiem
Chrupiące łyżeczki z anchois, koreczkami twarogowymi i łososiem, to małe przekąski idealne na przyjęcia lub wszelkiego rodzaju spotkania. Gotowe w 10 minut.
Składniki:
– 2 łyżki majonezu
– 1 ogórek konserwowy
– 1 łyżka kapary
– 1 szalotka
– łyżeczka musztardy francuskiej
– serowe koreczki z ziołami
– łosoś wędzony
– fileciki z sardeli z oliwy
dodatkowo:
– drobne kiełki, sałata, natka pietruszki, owoce granatu
– gotowe łyżeczki jadalne
Ogórek konserwowy, cebulę szalotkę i kapary posiekaj w drobną kostkę, przełóż do miseczki dodaj majonez, musztardę francuską, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
I. Łyżeczki z koreczkami serowymi
Weź kilka pieczonych łyżeczek, do każdej włóż kawałek sałaty karbowanej, łyżeczkę sałatki warzywnej i koreczek serowy z ziołami, udekoruj natką pietruszki.
II. Łyżeczki z filecikami z sardeli
Spód łyżeczki wypełnij kiełkami, daj łyżeczkę sałatki warzywnej, na górę ułóż filecik z sardeli. Udekoruj owocami granatu i natką pietruszki.
III. Łyżeczki z łososiem wędzonym
Łyżeczkę wypełnij sałatką warzywną, zwiń kawałek łososia w różyczkę i umieść na sałatce, udekoruj kiełkami i natką.
Smacznego.