Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Kanapkowy catering – trzy dekoracyjne kanapki bankietowe

Sprawdzą się one podczas eventów firmowych, szkoleń, konferencji, bankietów jak i różnego rodzaju spotkań towarzyskich oraz przyjęć okolicznościowych w gronie rodziny i przyjaciół.

I. Bagietka z salami, ogórkiem, oliwką
– pokrojona na kromki bagietka
– plastry salami z pieprzem
– oliwki zielone i czarne
– serek śmietankowy z taką samą ilością jogurtu naturalnego
– sól, pieprz
– roszponka
– ogórek gruntowy
– plastry pomidora
Serek wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku solą i pieprzem, posmaruj kromki bagietki, połóż roszponkę i plaster pomidora. Ogórek zwijaj fantazyjnie, połóż na kanapce. Salami zwiń w rożek, zepnij pikerem z czarną oliwką, wepnij w kanapkę, włóż do środka salami oliwkę zieloną.

II. Bagietka z guacamole i łososiem
– pokrojona na kromki bagietka
– łosoś wędzony
– cytryna
– oliwki czarne
– roszponka
– awokado
Awokado przekrój na pół, wydrąż środek, przełóż do miseczki, wlej łyżkę soku z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem – wymieszaj.
Posmaruj bagietkę guacamole, połóż roszponkę, kawałek łososia wędzonego, zepnij pikerem plasterek cytryny z oliwką w środku, umieść na kanapce.

III. Bagietka z kokardą z salami
– pokrojona na kromki bagietka
– salami z pieprzem
– serek śmietankowy
– owoc granatu
– roszponka
Bagietkę posmaruj serkiem, połóż roszponkę, salami ułóż w harmonijkę – połóż na kanapkę. Wyciśnij trzy rozety z serka, na każdej umieść owoc granatu.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ