Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Obiad Przepisy

Idealnie chrupiąca ryba z frytkami! – Fish`n Chips

Prosty przepis na chrupiącą rybę, szybkie danie z frytkami i sosem remulade.
Ciasto rybne i tempura
– 1000 gramów świeżego dorsza
– 100 gramów mąki pszennej
– 100 gramów mąki kukurydzianej
– 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– 400ml ciemnego piwa
– sól i pieprz
– Mąka do obtoczenia ryby
– sos remulade (przepis tu)

Rybę pokrój na równe kawałki i posyp odrobiną soli. Przed smażeniem rybę zanurz w mące pszennej, a następnie w cieście do smażenia. Smaż przez 3-4 minuty (najlepiej w głębokim tłuszczu), aż będą złociste i ładne.
Podaj od razu z frytkami i sosem remulade.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ