Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dipy i Humusy sosy

Hjemmelaget remulade – doskonały sos do ryb, paluszków rybnych

Remoulada to doskonały dodatek do smażonych ryb i paluszków rybnych, a także niezastąpiona na kanapce z rostbefem i surową cebulą. Ta urocza odmiana z kaparami i piklami ma świeży i kwaśny smak, a na jej przygotowanie wystarczy zaledwie 5 minut!
Remoulade to po prostu majonez smakowy, dlatego można go przygotować na wiele różnych wariacji.
Składniki:
– 165g majonezu
– 2 łyżki ogórków konserwowych
– 2 łyżki kaparów
– 0,5 kawałka cytryny
– 0,5 łyżeczki soli
Oto co robisz:
Ogórki konserwowe i kapary pokrój na małe kawałki i wymieszaj z majonezem.
Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Podczas serwowania posyp posiekaną natką pietruszki.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ