Sos Rybny Taco – domowy do ryb i krewetek

Sos rybny Taco to szybki, łatwy i doskonały sposób na dodanie trochę kremowego, pikantnego kopa do rybnych tacos, krewetek lub kanapek.
Rybne tacos to jedne z moich ulubionych dań z owoców morza. Szybko, prosto i świeżo. Uwielbiam mięsność ryby, miękkie tortille, chrupiącą rybną sałatkę taco, a przede wszystkim pikantny rybny sos taco.

Jednak znalezienie odpowiedniego sosu rybnego do taco może być trudne. Mój przepis z majonezem dodaje pikantnego kopa cytryny, aby przełamać smak każdej mięsistej białej ryby. Zrobiłam ten sos rybny do taco bez kwaśnej śmietany, ale możesz z łatwością zastąpić trochę kwaśnej śmietany majonezem, jeśli chcesz.

Sos rybny taco jest łatwy do przygotowania, skleja się w około 5 minut i jest bardzo wszechstronny. Cała Twoja rodzina pokocha ten sos taco. Jeśli ten rodzaj sosu nie jest tym, czego szukasz! – zajrzyj do innych moich sosów.
Sos Rybny Taco (bez kwaśnej śmietany)
Składniki:
– 1 3/4 szklanki majonezu
– sok z 1/2 cytryny
– 1 łyżeczka przyprawy Old Bay
– 1/2 łyżeczki koperku
– 1/2 łyżeczki cebuli w proszku
– 1/4 łyżeczki mielonego kminku
– 1/4 łyżeczki mielonego chipotle
– 1/4 łyżeczki wędzonej papryki
– 1/4 łyżeczki mielonego czosnku
– 1/4 łyżeczki soli
– szczypta czarnego pieprzu
Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj na jednolity krem.


Sos gotowy do spożycia bezpośredniego lub przechowuj w lodówce do tygodnia

Dla wyjaśnienia co to jest Chipotles?
Chipotles to nazwa dla suszonej a następnie wędzonej i gotowanej w aromatycznym sosie pomidorowym papryczki Jalapeno. Chipotle posiada głęboki dymny smak oraz dużą ostrość. Jest wspaniałą bazą do sosów, zup, gulaszów oraz typowych dań kuchni meksykańskiej.
W sprzedaży znajdziesz pod nazwą “Chili suszone – Chipotle kruszone”

Smacznego.

Dodaj komentarz