Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dipy i Humusy Pasty Przepisy

Guacamole

Pasta z awokado, czyli guacamole to najpopularniejszy sos rodem z Meksyku. W wersji podstawowej dodaje się do niego sól i sok z limonki lub cytryny. Przepisy na pastę z awokado są jednak często urozmaicane. Do pasty dodaje się jajka, pomidory, cebulę albo przyprawy takie jak kolendra, czosnek czy papryka chili. Pasta z awokado jest idealna do kanapek i przekąsek serwowanych w trakcie domowych imprez. Jest bardzo zdrowa i ma sporo wartości odżywczych.
Potrzebujesz:
– dojrzałe awokado
– szczypta soli
– sok z cytryny lub limonki
Na początek awokado trzeba pozbawić pestki. Najprościej przeciąć je dookoła wzdłuż, po czym lekko przekręcić, wtedy jedna z części łatwo się oddzieli. Wyciągamy pestkę, a miąższ wydrążamy łyżką.
Rozcieramy awokado w miseczce, dodajemy do smaku sól i sok z cytryny. Podawaj z pieczywem.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ