Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Parówki w cieście francuskim z serem camembert

Dowiedz się, jak zrobić to oszałamiające koło do maczania w serze z parówkami zawiniętymi w ciasto francuskie – łatwe i takie pyszne; to sprawi, że na Twojej następnej imprezie będzie szum! Takie parówki szybko znikają ze stołu, doskonałe na ciepło.


Parówki w cieście francuskim z serem camembert
Składniki:
– ciasto francuskie (ok. 375g)
– ser camembert
– ząbek czosnku (posiekany)
– 400g parówek koktajlowych
– 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
dodatkowo: sezam, jajko rozmącone z łyżką mleka
Ciasto francuskie przetnij na pół, z każdej połowy wytnij okrąg. Połóż jeden okrąg na papier do pieczenia i umieść na blasze. Z sera camembert zetnij górę, połóż na środku ciasta francuskiego – ściętym do góry. Ser posyp posiekanym czosnkiem i łyżką pietruszki, przykryj odciętą górą sera. Weź drugi okrąg ciasta francuskiego i przykryj całość, dociskając boki do sera. Ponacinaj boki dookoła co 5cm. Pamiętaj że masz dwie warstwy ciasta. Układaj po lekkim skosie koktajlowe parówki i zwijaj do środka pierwszą warstwę. Z drugą warstwą postępuj tak samo, pod koniec zwijania lekko podnoś pierwszą warstwę. Posmaruj rozmąconym jajkiem, posyp sezamem. Nagrzej piekarnik do 200 stopni i piecz przez ok. 30 minut (do zrumienienia). Upieczone posyp posiekaną pietruszką. Odetnij górę ciasta nad serkiem, zdejm razem z odciętą górą serka, odrywaj po jednej parówce, zamocz w serku i ciesz się smakiem. Podawaj na gorąco.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ