Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Przekąski z bagietką – jak zachwycić gości

Nie masz czasu na wielkie przygotowania? Przygotuj szybkie przekąski z bagietkami, na pewno proste przekąski zachwycą twoich niespodziewanych gości. Dobierz tylko odpowiednie produkty które znajdziesz w spiżarni lub lodówce, a ja pomogę ci wyczarować proste i szybkie przekąski. Dobrze będzie jak w swoich zasobach znajdziesz serek topiony kremowy ze szczypiorkiem (może być inny – bez szczypiorku).
Ser ten posiada jednolitą kremową konsystencję. Sprawdzi się podczas wycieczki, pikniku czy porannego śniadania.

Potrzebujesz:
– bagietkę
– serek topiony kremowy ze szczypiorkiem
– rzodkiewkę
– 1/2 awokado
– 100g serka śmietankowego
– kolorowe pomidorki cherry
– liście bazylii i pietruszki
– zielony ogórek
– sól do smaku
Bagietkę kroimy w centymetrowe skośne paski, skrapiamy oliwą z oliwek, chwilę podgrzewamy.
I.
Rzodkiewkę pokrój w talarki, pomidorki czerwone cherry na pół. Posiekany ogórek wymieszaj z serkiem śmietankowym na jednolitą masę, dopraw solą. Posmaruj bagietkę, ułóż cztery płatki rzodkiewki jedna za drugą, połóż listek pietruszki i pół pomidorka cherry, krojonym do góry.
II.
Bagietkę posmaruj serkiem z awokado, ułóż cztery ćwiartki pomidorka cherry, posyp posiekaną bazylią.
III.
Na bagietkę nanosimy serek topiony kremowy ze szczypiorkiem, kładziemy listek bazylii a na środek listka pół pomidorka. Takie przekąski robimy z kolorowymi pomidorkami.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ