Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dekoracje Deser Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska Wegańskie

Karmelizowane pomidory koktajlowe z sezamem

Specjalny przepis dla miłośników słodyczy i kwaśności. Przygotuj te pyszne karmelizowane pomidorki koktajlowe na aperitify.

Potrzebujesz:
– 20 pomidorków koktajlowych
– 100 g cukru
– ziarenka sezamu
– wykałaczki
Przygotowanie
Etap 1
Najpierw umyj pomidory i osusz je. Następnie przebij je jeden po drugim wykałaczkami.
Etap 2
Umieść cukier w rondlu na średnim ogniu i pozwól mu się skarmelizować. Od czasu do czasu poruszaj rondelkiem, aby wymieszać.
Etap 3
Zanim karmel stwardnieje, pochyl rondel i zanurz w nim każdego pomidorka koktajlowego.
Etap 4
Teraz zanurz je szybko w ziarnach sezamu. Ustawiaj na półmisku.

UWAGA: podczas pracy z karmelizowaniem cukru obchodź się ostrożnie – jest bardzo gorący (temperatura wrzenia ok. 160 stopni)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ