Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Przystawka, przekąska

Sakiewki z polędwicą Bresaola, serkiem i czereśniami z syropu

Bresaola to suszona na powietrzu, solona wołowina, która dojrzewała przez dwa lub trzy miesiące, aż twardnieje i przybiera ciemnoczerwony, prawie fioletowy kolor. Pochodząca z doliny Valtellina stanowi typowy włoski przysmak.

Świetnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystościach, imprezach, spotkaniach biznesowych.
Składniki:
– polędwica Bresaola
– ser pleśniowy Gorgonzola 40g
– mascarpone 60g
– 20g posiekane orzechy
– łyżka szczypioru (do smaku)
– czereśnie w syropie
– szczypior do wiązania sakiewek
Ser gorgonzola wymieszaj z mascarpone, orzechami, szczypiorem. Czereśnie odsącz z syropu.
Rozłóż plaster Bresaoli, na środku połóż łyżeczkę mieszanki serów i czereśnię. Złap brzegi polędwicy, unieś do góry i zwiąż szczypiorem.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ