Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska Surówki i sałatki Wegańskie

Chrupiące Koszyczki z Parmezanu z ulubionymi dodatkami na 4 sposoby

Jeśli szukasz oryginalnego przepisu na wyjątkową przekąskę lub po prostu chcesz zrobić kreatywne danie, proponuję Ci konkretny pomysł: kosze z parmezanem! To pyszny kosz z parmezanem, który możesz wypełnić dowolnym rodzajem żywności: sałatką, serkiem, makaronem, warzywami i owocami. Ten cienki i chrupiący arkusz to smaczny pojemnik na wiele Twoich przepisów.

Do wykonania ozdobnych koszyczków z serem potrzeba kilku składników, ale i pewnej zręczności. Z tego powodu zalecam wykonanie kilku prób przed podaniem ich na stole.
Potrzebujesz:
– koszyczki z sera (przepis tu)


I. Parmezanowy kosz z pomidorkami i mozzarellą
– koszyczki z sera
– pomidorki koktajlowe
– kulki mozzarelli
– sos bazyliowy winegret
– roszponka, rukola
Na spód koszyczka połóż dwie gałązki roszponki i 3-4 listki rukoli, połóż 3 małe pomidorki koktajlowe, 3-4 kulki mozzarelli. Całość polej sosem bazyliowym winegret (przepis tu).


II. Parmezanowy kosz z krewetkami
– koszyczki z sera
– krewetki koktajlowe
– sos koktajlowy (przepis tu)
– sałata karbowana, koper
Na dno koszyczka połóż sałatę karbowaną, łyżkę sosu koktajlowego tak aby nie wypływał poza sałatę (unikniemy wypłynięcia i rozmiękczenia koszyczka). Ułóż kilka krewetek. Udekoruj płomykiem z sera i koprem.


III. Parmezanowy kosz z szynką Prosciutto Di Parma i melonem
– koszyczki z sera
– szynka Prosciutto Di Parma
– majonez
– melon pokrojony w kostkę
– sałata, rukola, kiełki słonecznika
Spód koszyczka wypełnij sałatą, rukolą i łyżeczką majonezu. Plaster szynki złóż na pół, a następnie w harmonijkę, połóż na środku koszyczka. Szynkę obłóż kostkami z melona i bukietem z kiełków słonecznika.


IV. Parmezanowy kosz z jajkiem
– koszyczki z sera
– sałata karbowana
– rzodkiewka
– jajko ugotowane na twardo
– kiełki rzodkiewki
– majonez
– wiśnia koktajlowa
Spód koszyczka wypełnij sałatą i łyżeczką majonezu. Połóż dwie ćwiartki jajka, kilka plasterki rzodkiewki, jedną wisienkę, posyp kiełkami.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ