Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Nadziewane kieszonki z chleba tostowego – przekąski w ładnej formie

Kieszonki z chleba tostowego to szybki i prosty sposób na podanie przekąsek w ładnej formie. Czasami brakuje pomysłu, weny twórczej, a chcemy zaskoczyć swoich gości, wystarczy wejść na mój blog Fajerki.pl gdzie znajdziesz coś dla siebie – zapraszam.

Trzy wersje wypełnień kieszonek, zacznij od zrobienia kieszonek (przepis tu)

I. Kieszonka z bekonem, papryką i ogórkiem konserwowym
– gotowe kieszonki
– boczek wędzony
– papryka czerwona
– ogórek konserwowy
– sałata
– sos ( 2 łyżki majonezu, łyżka jogurtu naturalnego, mały ogórek konserwowy posiekany, sól, pieprz – wszystko wymieszaj i dopraw do smaku sokiem z cytryny).
Boczek usmaż na chrupko, pokrój na mniejsze kawałki. paprykę pokrój w słupki, ogórek konserwowy w plastry.
Do kieszonki włóż sałatę, kawałek boczku, słupki papryki i plaster ogórka, polej sosem.

II. Kieszonki z chorizo
– gotowe kieszonki
– kiełbasa chorizo pokrojona w plastry
– sałata karbowana
– pomidorki pokrojone w plasterki
– winogrona
Do kieszonki włóż sałatę, dwa plastry chorizo, plaster pomidorka, dwie połówki winogrona.

III. Kieszonki z szynką szwarcwaldzką
– gotowe kieszonki
– sałata karbowana
– szynka szwarcwaldzka
– pomidorki koktajlowe w plastrach
Do kieszonki włóż sałatę tak, aby wystawała ponad kieszonkę. Szynkę złóż w wachlarz, włóż do kieszonki i dwa plasterki pomidorka.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ