Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pieczywo Przystawka, przekąska

Jak zrobić kieszonki z chleba tostowego

Kieszonki z chleba tostowego to szybki i prosty sposób na podanie przekąsek w ładnej formie. Czasami brakuje pomysłu, weny twórczej, a chcemy zaskoczyć swoich gości, wystarczy wejść na mój blog Fajerki.pl gdzie znajdziesz coś dla siebie – zapraszam.
Do zrobienia kieszonek potrzebujesz:
– chleb tostowy
– dwa jajka
– drobna bułka tarta
– tapioka
– patelnia i tłuszcz do smażenia (ja smażę w głębokim oleju)
– metalowy pierścień
Weź dwie kromki chleba tostowego, połóż jedną na drugą i rozwałkuj. Metalowym pierścieniem (ok. 10cm) wykrawaj kółka.
Każde kółko obtocz w tapioce (nadmiar strząchnij), teraz przenieś do rozmąconego jajka, a następnie obsyp bułką tartą. Tak przygotowane smaż na rozgrzanym oleju (lub innym tłuszczu) na rumiano. Wykładaj na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Lekko przestudzone przekrój na pół i dowolnie nadziewaj.
Smacznego.

Uwagi: możesz pominąć tapiokę i od razu zanurz w jajku i bułce tartej.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ