Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Jajka mimoza – devil eggs

Jajka faszerowane (znane również jako jajka faszerowane, jajka rosyjskie lub jajka marynowane ) to jajka na twardo, które zostały obrane ze skorupek, przecięte na pół i wypełnione pastą z żółtek jaj zmieszanych z innymi składnikami, takimi jak majonez i musztarda. Zwykle podaje się je na zimno jako dodatek, przystawkę lub danie główne podczas spotkań lub przyjęć. Początków potrawy można dopatrywać się w przepisach na gotowane, przyprawione jajka już w starożytnym Rzymie, gdzie tradycyjnie podawano je jako pierwsze danie.
Faszerowane jajka są prostym i efektownym dodatkiem do świątecznego stołu.


Składniki:
– 4 jajka
– 2 łyżki majonezu
– rzeżucha
Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół. Oddziel żółtka od białek. Rzeżuchę drobno posiekaj, wymieszaj z majonezem, napełnij połówki białka. Żółtka zetrzyj na majonez. Udekoruj całymi gałązkami rzeżuchy.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ