Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska

Rolowany ogórek z łososiem

Mini roladki, małe, zgrabne i podzielne, stanowią szybką przegryzkę na jeden kęs, są dobrą przekąską na niejedną imprezę. Ruloniki ze świeżym ogórkiem, serkiem i tym co w nich najlepsze, czyli łososiem wędzonym na zimno, dobrze smakują i uroczo wyglądają na naszym stole.

Składniki:
– wędzony łosoś
– serek ze szczypiorkiem typu Filadelfia
– ogórek świeży długi
– szczypiorek
Łososia pokrój na paski szerokości około 3-4 cm.
Ogórka umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw pokrój na długie cienkie paski.
Plaster ogórka posmaruj cienko serkiem Filadelfia, połóż pasek łososia tak aby nie zakrywał więcej jak pół ogórka.
Całość zwiń w dosyć zwartą roladkę, zwiąż delikatnie szczypiorkiem.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ