Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przystawka, przekąska

Rolowany ogórek z papryką i awokado

Mini roladki, małe, zgrabne i podzielne, stanowią szybką przegryzkę na jeden kęs, są dobrą przekąską na niejedną imprezę. Ruloniki ze świeżym ogórkiem, papryką, awokado, serkiem, dobrze smakują i uroczo wyglądają na naszym stole.

Składniki:
– świeży długi ogórek
– serek ze szczypiorkiem typu Filadelfia
– papryka czerwona, żółta, zielona
– awokado
Papryki pokrój w cienkie słupki, awokado obierz – pokrój w cienkie plastry. Ogórek umyj i potnij w cienkie plastry. Plastry ogórka posmaruj delikatnie serkiem. Na jednym końcu połóż cienki słupek z papryki czerwonej, zielonej, żółtej i awokado, ułóż tak aby z jednej strony wystawały ponad ogórkiem. Zroluj do połowy ogórka, połóż listek pietruszki i zroluj do końca. Ułóż na półmisku pionowo.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ