Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Wyborna jajecznica z kurkami

Letnie wędrówki skłaniają nas do odwiedzenia lasu. Jeżeli szczęście nam dopisze trafimy na grzybki, popularne kurki czyli pieprznik jadalny. Dlatego mam propozycję na smaczne urozmaicenie jajecznicy poprzez dodatek leśnego akcentu.
Składniki:
– 100g oczyszczonych kurek
– 1/2 cebuli
– 30 g masła
– 2 jajka
– 1 kopiasta łyżka gęstej śmietany 18%
– sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
Kurki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.
Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby i smażyć 5-10 minut mieszając.
Lekko doprawić solą i pieprzem. Jajka ubić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną do kurek. Smażyć mieszając, aż jajecznica się zetnie.

Jajecznicę z kurkami podawać ze świeżym chlebem z masłem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ