Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Faszerowane jajka ze śledziem i burakami

Czy uważasz, że jajka na twardo są takie nudne? Oznacza to, że nie wypróbowałeś jeszcze naszej różnorodnej oferty: wiosenne jajka, jajka diabelskie dla miłośników pikantnych jaj, które wprowadzają powiew radości na stół, dekorowane jajka, aby zainaugurować Twoje wielkanocne menu … jak wiele jest sposobów, aby odkryć na nowo to proste podstawowe przygotowanie! Do nadziewania jajek faszerowanych, które dziś proponujemy, użyliśmy śledzia, buraki i żółtka: kilka składników a mamy pyszny, wesoły i kolorowy rezultat. Idealne jako przystawka lub na aperitif w gronie przyjaciół, jajka faszerowane po raz kolejny to piękna i smaczna niespodzianka!

Składniki:
– 6 jaj ugotowanych na twardo
– 60g filet ze śledzia
– 80g ugotowany burak
– 2 łyżki majonezu
– szczypior 4-5szt.
– sól i pieprz do smaku
– kilka krążki białej cebuli
– liście pietruszki
Jajka przekrój na pół. Żółtka przełóż do miseczki, białka odłóż na talerz. Do żółtek dodaj fileta ze śledzia, pokrojony burak, szczypior,majonez, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę. Możesz użyć blendera.
Połówki białek napełnij pastą, udekoruj krążkami cebuli i natką pietruszki.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ