Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

ciasto francuskie Pasty Przepisy Przystawka, przekąska

Koszyczki z ciasta filo wypełnione różnymi pastami i kremem

Spróbuj zrobić koszyczki z ciasta filo z pysznym nadzieniem na specjalną kolację, aby zaimponować gościom. Przekąska dla tych, którzy lubią nowe smaki, a więc to jest to czego szukasz! Zobacz jak prosto i szybko wyczarować pyszną przekąskę.


I. Koszyczki filo z czerwoną pastą z ciecierzycy
– ciasto filo
– łyżka masła
– pasta z ciecierzycy z pomidorami suszonymi (przepis tu)
– oliwki zielone
– liście szpinaku
– spiczasta papryka czerwona
Masło rozpuść. Połóż pierwszy płat ciasta, posmaruj masłem, przykryj drugim płatem, również posmaruj masłem i przykryj trzecim ciastem filo. Wykrawaj obręczą kółka o średnicy ok. 12cm. układaj do foremki na muffiny. Wstaw do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 10-12 minut do lekkiego zrumienienia.
Po wystudzeniu wyciśnij trochę czerwonej pasty z soczewicy, udekoruj listkami ze szpinaku, oliwką zieloną i słupkami z papryki czerwonej.

II. Koszyczki filo z żółtą pastą z ciecierzycy
– ciasto filo (wykonanie jw.)
– orzechy włoskie
– szpinak
– winogrona czerwone
– pasta żółta z ciecierzycy (przepis tu)
Koszyczki wykonaj jw. Wyciśnij trochę żółtej pasty, udekoruj winogronem, szpinakiem i orzechem włoskim.

III. Koszyczek filo z kozim serem i kremem z fig
– koszyczki filo
– rolada z koziego sera pokrojona na plastry
– szynka szwarcwaldzka smażona i pocięta na małe kawałki
– pietruszka natka posiekana
– krem z fig i mascarpone (przepis tu)
Do koszyczków włóż po plasterku koziego sera i zapiecz. Po wyjęciu z piekarnika wyciśnij na ser trochę kremu z fig, poprósz kawałkami szynki smażonej i pietruszką.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ