Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Ciasto szpinakowe

Wiele osób już zaczyna wybierać przepisy na świąteczny – noworoczny stół i sugeruję, aby wszyscy miłośnicy oryginalnych przekąsek przygotowali ciasto szpinakowe pod roladki. Te przekąski są przygotowywane szybko, a nadzienie może być bardzo różne, oferuję swoje opcje, a Ty możesz wymarzyć i użyć dowolnego innego, co lubisz – mięsa, ryb, warzyw. Takie roladki zdobią każdy świąteczny stół, a zwłaszcza dla wszystkich miłośników łososia. Poza faktem, że roladki okazują się piękne, są również bardzo smaczne! Możesz użyć najprostszych produktów jako wypełnienie tych rolek, a rezultat zawsze będzie wspaniały! Możesz przygotować takie roladki z czerwoną rybą, pasztetem z wątróbek, koreańskimi warzywami, grzybami, wszystko zależy od twoich preferencji.
Składniki na ciasto szpinakowe:
– 200g szpinaku
– 3 jajka
– 2 łyżki czubate mąki
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżeczka koperku
– 1/2 łyżeczki soli
Szpinak wypłukać, zalać wrzątkiem, odsączyć. Do wysokiego naczynia wkładamy wszystkie składniki na ciasto. Blenderem dokładnie miksujemy.

Blachę 30×40 wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, rozprowadzając równo po powierzchni. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 12 minut. Po wyjęciu z piekarnika przekładamy na drugi papier, zdejmując ten, na którym się piekło. Zostawiamy do wystudzenia.
Teraz wystarczy dobrać nadzienie i danie gotowe.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ