Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pasty Przepisy Przystawka, przekąska

Verrines z wiosenno-letnimi akcentami

Przystawka  z wiosenno-letnimi akcentami –  verrines chętnie eksponuje warzywa i zioła z ogródka warzywnego, tutaj rzodkiewki i szczypiorek. W zaledwie 15 minut przygotuj smaczne i świeże verrines na aperitif lub przystawkę. Ubity ser kozi mieszamy z drobno posiekaną szalotką i przygotowujemy pokrojoną rzodkiewkę. Udekoruj verrines naprzemiennymi warstwami, a następnie posyp szczypiorkiem. Na koniec ostudź przed degustacją.
Składniki:
– 200g koziego sera
– 1/2 pęczka szczypiorku
– 80g rzodkiewki
– 2 łyżki śmietany
– 1 szalotka
W misce wymieszaj ubity ser kozi ze śmietaną, drobno posiekaną szalotką, solą i pieprzem.
Rzodkiewki pokrój w drobną kostkę.
Udekoruj verrines, zaczynając od łyżki kremu z koziego sera, rzodkiewki, drugiej warstwy kremu.
Posyp posiekanym szczypiorkiem i ciesz się świeżością!


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ