Pyszne, kolorowe i szybkie w wykonaniu przekąski. Karnawał jest dobrym okresem na różne imprezy, czy spotkania towarzyskie w gronie naszych przyjaciół. Aby razem bawić się z gośćmi i nie namęczyć się w kuchni, proponuję szybkie przekąski.
Sposób I.
– salami
– oliwki czarne
– ser żółty
– wykałaczki
Salami składamy na pół, na środku układamy oliwkę obok kosteczki sera żółtego, spinamy wykałaczką.
Sposób II.
– salami
– oliwka czarna
– ser grecki
– ogórek kiszony
– wykałaczki
Na wykałaczkę nadziewamy oliwkę, salami złożone na dwa razy, ser grecki i zakańczamy ogórkiem kiszonym.
Sposób III.
– ogórek kiszony
– oliwka czarna
– parówki
– sałata
– papryka
– ser grecki
– wykałaczki
Ogórka kroimy na pół i w poprzek co pół centymetra, parówki kroimy na kawałki 1,5 cm., paprykę dzielimy na małe cząstki, ser kroimy na kosteczki ok 1 cm. Na wykałaczkę nadziewamy ogórek kiszony, oliwkę, parówkę, sałatę, paprykę i kończymy serem greckim.
Sposób IV.
– płaty tortilli
– serek śmietanowy
– ząbek czosnku
– wędzony łosoś
– papryka konserwowa
– ogórek kiszony
– ser grecki
Ogórek, paprykę i ser grecki kroimy w paski. Czosnek wyciskamy przez praskę i mieszamy z serkiem śmietankowym, smarujemy nim tortillę. Układamy na całości wędzonego łososia. Z jednej strony układamy ogórek i paski papryki, następnie paski sera greckiego. Całość zwijamy jak roladę. Kroimy na kawałki 3-4 centymetrowe.
Smacznego.
Fajerki i smak
Natura i Fajerki czyni smak wielki …..