Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Carving Przystawka, przekąska Surówki i sałatki

Faszerowany ogórek – chrupiąca i smaczna przekąska

Niezwykle prosta, smaczna przekąska z ogórka i serka wiejskiego. Efektowna przekąska na przyjęcia. Ogórek faszerowany twarożkiem i papryką jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Ciekawie prezentuje się na talerzu. Świeży ogórek faszerowany to pyszna „przekąska na raz”. Mdły z natury ogórek szklarniowy dobrze komponuje się z serkiem, papryką, obsypany szczypiorkiem.
Składniki:
– ogórek szklarniowy
– 1/4 papryki czerwonej
– 200g serka wiejskiego cottage cheese
– łyżeczka majonezu
– sól, pieprz, papryka ostra w proszku
– szczypior
– natka pietruszki

Ogórki umyj (nie obieraj), przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Serek przełóż na sito – odsącz. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Do naczynia przełóż twarożek, pokrojoną paprykę, łyżeczkę majonezu, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Nakładaj do wydrążonych ogórków. Ogórki pokrój na 2-3cm kawałki, ułóż na półmisek. Na każdy połóż po 2-3 kosteczki papryki, listek pietruszki i posyp szczypiorkiem.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ