Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pasty Pizza Przepisy

Pesto z bazylii i pomidorów suszonych w oleju

Pesto z suszonych pomidorów to zabawna i pyszna odmiana tradycyjnego przepisu na pesto.
Wykonany z zaledwie kilku składników, ten przepis szybko się łączy i dodaje niesamowitego smaku do Twojego ulubionego makaronu, pizzy, bruschetty i nie tylko.
Trzymaj porcję pod ręką na przystawkę w ostatniej chwili lub wymieszaj ją w mgnieniu oka, aby uzyskać szybką, łatwą i pełną smaku kolację. Bez względu na to, jak go użyjesz, na pewno POKOCHASZ, jak łatwe, wszechstronne i pyszne jest to pesto z suszonych pomidorów i bazylii!
Składniki:
Gęste pesto z bazylii i suszonych pomidorów
– 1 pęczek bazylii
– 6 suszonych pomidorów
– 1/2 szk. łuskanego słonecznikowego
– 2 ząbki czosnku
– 4-6 łyżek oleju z pomidorów
– sól i pieprz do smaku
Wykonanie pesto:
Słonecznik prażymy na suchej patelni, przesyp na talerz, wystudź.
Bazylię dokładnie wypłucz – nawet taka uprawiana na domowym parapecie może się nieźle zakurzyć! 🙂 Całość przełóż do pojemnika blendera, dodaj suszone pomidory, słonecznik i obrany czosnek. Zaczynamy miksowanie, stopniowo dolewaj oliwy aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Pesto powinno być grudkowate.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ