Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przystawka, przekąska

Najlepsze Jajka Faszerowane z Boczkiem

Oto przepis na najlepsze jajka faszerowane bekonem, na który czekałeś! Idealnie ugotowane na twardo jajka są przekrojone na pół i nadziewane kremowym nadzieniem oraz posypane chrupiącym bekonem.

Robienie tych diabelskich jajek z bekonem jest tak łatwe, a jeśli chcesz, możesz wykonywać te kroki etapami.
Potrzebujesz:
– 6 jajka
– 35g majonezu
– 35g gęstej śmietany
– 1 łyżeczka musztardy
– 2 łyżki posiekanego szczypiorku
– sól i pieprz do smaku
– pieprz czerwony do dekoracji
Smaż boczek, aż będzie chrupiący. Odłóż i pokrusz, zostawiając kilka większych kawałków do dekoracji.
Ugotuj na twardo jajka, rozbij i obierz pod bieżącą wodą, przekrój na pół. Wbij żółtka do miski i rozgnieć widelcem.
Dodaj majonez, śmietanę, musztardę, szczypiorek i przyprawy. Nałóż nadzienie na połówki białek. Udekoruj obficie boczkiem. Posyp czerwonym pieprzem.
Podawaj na stół i pokornie przyjmuj wszelkie komplementy.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ