Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Dania mięsne Obiad Pora Na Posiłek Potrawy z jajek Przepisy Przystawka, przekąska

Danie jednogarnkowe – szpinak, jajko, boczek z cebulką

Dania jednogarnkowe to doskonały pomysł na szybki i pyszny obiad dla całej rodziny. Są zazwyczaj proste w przyrządzeniu, gdyż kolejne etapy gotowania polegają jedynie na dokładaniu kolejnych składników.
Szpinak, jajko, boczek z cebulką:
– 100g świeżego szpinaku
– mała cebula
– 100g boczku wędzonego
– 2 jajka
przyprawy: sól, pieprz, czosnek, łyżeczka masła
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na łyżeczce masła, dodaj pokrojony w kostkę boczek wędzony, smaż 3-4 minuty. Zsuń boczek na brzeg z jednej strony patelni. Wrzuć na patelnię świeży szpinak i smaż 3-4 minuty, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem, zsuń na drugą stronę patelni. Po środku patelni wybij dwa jajka, posól, przykryj pokrywką. Smaż do ścięcia białek, żółtko ma być płynne.

Podawaj gorące np. z pieczywem.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ