Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przystawka, przekąska

Roladki na słono z ciastem francuskim, salami Milano, żółtym serem

Roladki z ciasta francuskiego z salami i serem to wyśmienita propozycja na przekąskę! Przygotujesz je naprawdę szybko, a łatwość ich przyrządzenia zadziwi nawet największego kuchennego leniucha.
Pomysłów z wykorzystaniem ciasta francuskiego jest bardzo dużo, jak to mówią – ile ludzi tyle pomysłów… Kolejny przepis z serii ekspresowo i smacznie wyszedł rewelacyjnie, a fanom ciasta francuskiego przypadnie do gustu.
Roladki z ciasta francuskiego są świetnym rozwiązaniem nie tylko jako imprezowa przekąska, dlaczego takie pyszności mam serwować tylko odwiedzającym nas gościom? Róbmy sobie kiedy mamy ochotę, nie odmawiajmy sobie przyjemności. Podawane na ciepło smakują naprawdę wyśmienicie!

Roladki z salami:
– pół ciasta francuskiego
– szczypior 2 łyżki
– 2 łyżki kukurydzy konserwowej
– 2 łyżki świeżej papryki pokrojonej w kostkę
– ser żółty lub mozzarella 80g
– salami Milano 80g
– sól i pieprz do smaku
– 2 łyżki mleka
Rozwiń ciasto na papierze do pieczenia, ułóż plastry salami Milano, posyp pokrojoną papryką, posiekanym szczypiorkiem, kukurydzą konserwową, zetrzyj żółty ser na całą powierzchnię, dopraw solą i pieprzem. Zwiń jak roladę, pokrój na 2 centymetrowe paski, ułóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem za pomocą pędzelka. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz 15 minut.

Roladki z cebulą i serem
– pół ciasta francuskiego
– pół szklanki startego sera żółtego
– 1 mała cebula pokrojona w kostkę
– 1 jajko
– paluszki krabowe (surimi)
– sól i pieprz do smaku
Jajko rozbełtać. Do naczynia wsypać starty ser żółty, cebulę pokrojoną w kostkę, rozbełtane jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Na rozłożone ciasto francuskie wyłożyć masę cebulowo – serową, wyrównać na całe ciasto, ułóż na brzegu rząd surimi, zwinąć jak roladę, pokrój w 2 centymetrowe paski.
Ułóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmaruj mlekiem za pomocą pędzelka. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piecz 15 minut.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ