Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Bardzo dobre i niedrogie mini kanapki na każdą okazję

Dowiedz się, korzystając z tego przepisu, jak przygotować pyszne, różnorodne kanapki, zimne, oryginalne, łatwe i tanie, idealne na przyjęcia. Są one wyjaśnione krok po kroku i w prosty sposób, tak aby było Ci łatwo je wykonać. Z pewnością będą luksusowe! Są to kanapki na bagietce, warto zapoznać się z przepisem na domowe bagietki – przepis tu – i nie kupować już więcej w sklepie. Kilka składników jest wspólnych do wszystkich kanapek, przyspiesza nam czas wykonania ich.

Sposób I:
– bagietka
– salami
– sałata karbowana
– ogórek konserwowy
– wykałaczki ozdobne
– serek śmietankowy
– kiełki
Bagietkę pokrój w kromki ok. 1cm. Posmaruj serkiem, z jednej strony połóż mały listek sałaty, salami złóż na pół i jeszcze raz na pół, połóż na sałatę. Umieść plasterek ogórka, wbij wykałaczkę. Delikatnie poprósz kiełkami.

Sposób II.
– bagietka
– sałata karbowana
– serek śmietankowy
– pasztet
– żurawina
– listki pietruszki, owoc granatu
Bagietkę pokrój w kromki ok. 1cm. Posmaruj serkiem, z jednej strony połóż mały listek sałaty, plaster pasztetu. Na pasztecie umieść małą rozetę z serka śmietankowego i trochę żurawiny, pomiędzy serkiem a żurawiną połóż listek z pietruszki.

Sposób III.
– bagietka
– sałata karbowana
– serek śmietankowy
– plastry polędwicy (lub szynki)
– ogórek zielony
– pomidor
– kiełki
Bagietkę pokrój w kromki ok. 1cm. Posmaruj serkiem, z jednej strony połóż mały listek sałaty, plaster polędwicy złożony na pół i jeszcze raz na pół, na to pół plastra ogórka i plasterek pomidora. Delikatnie poprószyć kiełkami.

Sposób IV:
– bagietka
– sałata karbowana
– serek śmietankowy
– ser camembert
– oliwki czarne
– kiełki
Bagietkę pokrój w kromki ok. 1cm. Posmaruj serkiem, z jednej strony połóż mały listek sałaty, dwa plasterki sera camembert, na złączeniu serków połóż połowę oliwki czarnej. Delikatnie poprósz kiełkami.

Sposób V:
– bagietka
– sałata karbowana
– serek śmietankowy
– rzodkiewki
– oliwki czarne
– kiełki
Bagietkę pokrój w kromki ok. 1cm. Posmaruj serkiem, z jednej strony połóż mały listek sałaty. Z serka śmietankowego zrób rozetę, wetknij w nią 2 plasterki rzodkiewki, połóż plasterek oliwki, poprósz kiełkami.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ