Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przepisy Przyprawy

Smażona cebulka na słodko – karmelizowana cebula

Smażona cebulka na słodko świetnie nadaje się do potraw mięsnych, z serami, czy brukselką.


– 1 cebula
– łyżeczka masła,
– szczypta cukru brązowego,
– 1/4 łyżeczki papryki chili,
– ząbek czosnku,
– łyżka syropu klonowego,
– 2 łyżki octu balsamicznego.


Przygotowanie:
Cebulę pokrój w grubszą kostkę, smaż do zeszklenia na maśle. Dodaj posiekany ząbek czosnku, ocet balsamiczny, syrop klonowy, szczyptę cukru trzcinowego i paprykę chili, zamieszaj, chwilę smaż do odparowania wody. Zdejm cebulę z patelni.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ