Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Ciasta Deser

Torcik rolowany z orzechami

Przepis na słodkie, miękkie i kremowe ciasto, idealne na każdą okazję.  Wnętrze składa się z dużego wiru wypełnionego kremem mascarpone, ricottą i kremem orzechowym. Kiedy pokroimy  ciasto, wszyscy będą zdumieni.
SKŁADNIKI dla biszkoptu bazowego:
– 5 jaj temperatura otoczenia
– 70 g cukru
– 50 g mąki
– 70 g oleju słonecznikowego
– otarta skórka z pół cytryny
Krem: 250 g sera ricotta, 250 g sera mascarpone, 3 łyżki kremu z orzechów laskowych – wymieszać.
Składniki na biszkopt zmiksować w mikserze.
Upiec jak roladę. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Podzielić na paski o szerokości 5 cm, smarować kremem i zwijać jak ślimaczka. Całość wykończyć kremem, obsypać orzechami.
Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ