Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Deser

Gruszki w polewie czekoladowej

Elegancki, lekki, jesienny deser, wywodzący się z Francji. Zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Takie gruszki przyrządza się łatwo i szybko, gotując je w słodkim syropie z dodatkiem aromatycznych przypraw. Nie powinny nikomu z Was sprawić żadnej trudności. Zachwycają domowników, jak i gości. Niewiele składników, niewiele wysiłku a pyszny deser powstaje w mgnieniu oka!

Składniki:
– 4 gruszki
– 4 szklanki wody
– 6 łyżek cukru
– skórka z cytryny
– cukier waniliowy
Polewa
– tabliczka czekolady gorzkiej
– 4 łyżki mleka
Gruszki obrać ze skórki, ( nie obrywać ogonków) odciąć wierzchołki i wydrążyć środki.
Zagotować wodę z cukrem, cukrem waniliowym i startą skórką z cytryny. W syropie ugotować gruszki.
Miękkie wyciągnąć i położyć na talerzyk. Czekoladę dać do garnuszka zalać mlekiem i włożyć do drugiego garnka z gorącą wodą.
Przygotowaną polewą polewamy gruszki i odstawiamy, aby zastygły.
Smacznego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ