Jedną z propozycji na imprezę jak i śniadanie, mogą być kulki serowe podane ze świeżym pieczywem.
Jakie przyprawy wybrać na kulki serowe? Ta szybka i kolorowa przekąska zyskuje smak i wygląd dzięki różnego rodzaju przyprawom i ziołom. Dziś użyłam mielonej papryki.
Potrzebujesz:
– 150g startego sera żółtego
– 50g serka koziego
– 1 serek topiony (20g)
– sól i pieprz do smaku
– mielona papryka czerwona
Dodatkowo:
– paluszki, zioła zielone do dekoracji, sznurek
Serki wymieszaj, dodaj sól i pieprz do smaku i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Nabieraj na łyżeczkę serka i formuj kulki wielkości ok 2 cm i obtocz w papryce. Sznurkiem zrób wgłębienia, w środek włóż kawałek paluszka i listek np. pietruszki.
Smacznego.