Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Przystawka, przekąska

Mini koreczki – nadziewany makaron Calamari

Na sklepowych półkach znajdziemy szeroki wybór przeróżnych kształtów makarony. Jednym z nich jest makaron Calamari z którego robi się pyszne i szybkie mini koreczki. Do zrobienia smacznych koreczków wystarczy niewiele składników.
Potrzebujemy:
– makaron Calamari
– serek śmietankowy
– 2 ząbki czosnku
– jajko
– kawior czerwony i czarny
– świeży koper
– ciemny chleb
– chleb tostowy
– zielone winogrona, czerwona papryka, szczypior

Makaron gotujemy al dente, jajko na twardo. Do serka śmietankowego wyciskamy przez praskę czosnek. Dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy rozdrobnione białko, mieszamy. Do drugiej dodajemy starte żółtko.
Z chleba ciemnego i tostowego wycinamy obręczą kółka. Na każdą kromkę nanosimy trochę majonezu.
Napełniamy rurki z makaronu pastą białą, kładziemy na krążek chleba, dekorujemy odrobiną kawioru czerwonego i koprem.

Teraz napełniamy makaron pastą żółtą, kładziemy na chleb tostowy, dekorujemy kawiorem czarnym i koperkiem.

Napełniamy makaron pastą żółtą, kładziemy na ciemny chleb, układamy dwa szczypiorki, na środek kilka kulek kawioru.

Napełniamy makaron pastą białą, kładziemy na ciemny chleb, dekorujemy połową winogrona i kawałkiem papryki.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ