Croustades z grzybami to ponadczasowa, jednokątna przekąska, którą można przygotować wcześniej – idealna na rozrywkę!
Croustades z kurczakiem i pieczarkami oprócz tego, że jest pyszny, ma także jeszcze jedną zaletę – możemy zabierać go ze sobą gdzie tylko chcemy i zajadać np. w pracy jako drugie śniadanie.
Croustades z pieczarkami i kurczakiem
– foremki croustades
– 300g pieczarek
– 100g piersi kurczaka
– cebula
– sól, pieprz
– ser mozzarella (starty)
– pomidorki koktajlowe
– zielone zioła np. pietruszka
– łyżka masła
Pieczarki umyj, osusz, posiekaj na drobno. Cebulę i pierś z kurczaka pokrój w kostkę.
Na patelni podsmaż cebulę pokrojoną w kosteczkę. Gdy cebula zacznie się rumienić dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, całość smaż do odparowania większości wody. Dodaj pokrojoną pierś z kurczaka, posól, wymieszaj i usmaż. Dopraw pieprzem na koniec smażenia.
Napełnij foremki croustades mieszanką pieczarek z kurczakiem, posyp serem mozzarella i zapiecz do rozpuszczenia sera. Po wyjęciu z piekarnika połóż listek pietruszki i pomidorek koktajlowy.
Smacznego.