Jajka przepiórki z kremem czosnkowym na krakersie
Wypróbuj przekąskę z jajkami przepiórczymi w roli głównej. Smaczne i pięknie prezentujące się na naszym stole. Składniki:
– 6 jaj przepiórki
– 30g sera Boffard (może być inny o podobnej konsystencji)
– 60g płynnej śmietanki
– 2 ząbki czosnku
– krakersy
Czosnek pokrój na drobno, ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Jajka gotuj przez 3 minuty. Obierz do połowy, odetnij górę białka i wyciągnij żółtko.
Na patelnię wlej trochę oleju, smaż czosnek pokrojony na drobno. Gdy zmięknie dodaj śmietankę płynną i ser, mieszaj do uzyskania serka śmietankowego. Zdejmij z ognia, dodaj zachowane żółtka, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Śmietankę przełóż do torebki cukierniczej i napełnij jajka, umieść w połowie ozdobnej wykałaczki, wbij w krakersa.
Do dekoracji użyj listka pietruszki i odrobinę kawioru.
Smacznego.