Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Pasty Potrawy z jajek

Nadziewane jajka – kaczuszka z pasztetem

Przepisy na jajka faszerowane są niezwykle różnorodne. Jedni przygotowują je w wersji klasycznej z majonezem lub chrzanem, inni natomiast w wersji fit np. z dodatkiem awokado. Każdy ma swój ulubiony smak tej przystawki, więc i ja chciałabym się dzisiaj z Wami podzielić moimi sprawdzonymi przepisami. Możecie je przygotować nawet w pół godziny!

Składniki:
– 4 jajka ugotowane na twardo
– 100g pasztetu z gęsi
– sól i pieprz do smaku
Obierz jajka, przekrój na pół, żółtka przełóż do miseczki, rozgnieć widelcem, dodaj pasztet, dopraw do smaku i wymieszaj. Pastą wypełnij białka z górką. Zrób małą kulkę umieść jak głowę kaczuszki, z marchewki zrób dzióbek, oczy z ziarenek pieprzu. Ustaw na łyżeczki, udekoruj sałatą.


Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ