Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Domowe wyroby Pora Na Posiłek Przepisy Przystawka, przekąska

Róża z ciasta francuskiego z cukinią i łososiem wędzonym

Ten przepis na róże z cukinią i ciasta francuskiego to łatwy i piękny sposób na podanie słonego deseru. Wykonaj ten prosty samouczek krok po kroku, aby przygotować je na następny brunch lub świąteczną kolację.

Potrzebujesz:
– ciasto francuskie
– 1 cukinia
– 150g łososia
– 4 łyżeczki serka śmietankowego
– papilotki większe
Ciasto francuskie podziel na cztery równe części tnąc wzdłuż. Cukinię pokrój w cienkie plastry, łososia w paski ok. 2cm.


Łyżeczkę serka rozsmaruj na jednym pasku ciasta, układaj cukinię tak aby zachodziła jedna na drugą i wystawała poza krawędź ciasta.

Teraz ułóż pasek z łososia wzdłuż ciasta.


Złóż ciasto na pół i zwijaj jak roladę, włóż do papilotki (można spryskać trochę oliwą z oliwek).

Postępuj tak samo z resztą ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz ok. 30 minut.

Smacznego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ