Fajerki i smak

Natura i Fajerki czyni smak wielki …..

Danie rybne Przepisy Surówki i sałatki

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia to nie tylko smaczne, ale i efektowne danie będzie doskonałą przystawką czy też przekąską na święta i inne uroczystości. Przygotowanie potraw ze śledzia nie wymaga poświęcenia zbyt dużej ilości czasu, a ich smak zawsze jest gwarantem sukcesu.
Składniki:
– 4 filety śledziowe
– 4-5 ogórki konserwowe
– 2 cebule
– 2 buraki
– pół pęczka szczypiorku
– łyżka siekanej natki pietruszki
Zacznij od umycia filetów. Następnie zalej je zimną wodą i mocz w niej przez około godzinę, po czym odsącz. Skrop filety sokiem z cytryny.
Pokrój je w niedużą kostkę. Ułóż rybę na środku półmiska zostawiając wgłębienie w środku do którego wsypujemy posiekany szczypiorek z natką pietruszki. Obierz cebulę, posiekaj ją drobno i ułóż wokół śledzi. Tę samą czynność powtórz z burakami i ogórkami konserwowymi. Na koniec tatar ze śledzi udekoruj natką pietruszki.

Smacznego.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ